Publicat pe

Cinci motive pentru care nu slăbesc

Motive și soluții pentru care scara se oprește din trecutul rău jugarte. Nu, nu miracole, ci alte porunci, cum ar fi cina (sănătoasă) și dacă mergi la sală, planifică foarte bine ce vei mânca la sosirea acasă. Ceea ce îi determină pe unii oameni să nu ia masa este următorul gând: „Dacă nu mănânci cina, corpul meu în noaptea în care va slăbi.

A doua zi voi duce o viață normală, dar nici nu voi lua cina și așa zi de zi în ziua în care voi pierde în greutate „. Dar se pare că, la verificarea cântarului la câteva zile după evoluție, cineva poartă o dezamăgire foarte mare atunci când confirmă că este același sau mai rău decât atunci când ai adoptat acel obicei.

¿ Cum este posibil ca nici o cină să nu ne îngrășăm? Ușor: Postul atât de lung, încât corpului nostru nu îi place nimic, are impact în ziua următoare afloririi sub formă de foame vorace. În trezire simțiți stomacul gol și începeți ziua luând mai multă energie din ea ar trebui. Acel sentiment se extinde până noaptea. Și există un caz și mai rău: unii oameni nu iau micul dejun cu el, ceea ce prelungește postul mai mult de 15 ore.

Asta se traduce prin aceea la prânz și pe tot parcursul după-amiezii, stomacul tău va vuiet cu forță cerând energia și substanțele nutritive pe care nu le-a luat până acum. Rezultatul este îmbinarea necontrolată a alimentelor (aproape întotdeauna în cursul după-amiezii) care ne va face să ne îngrășăm săptămână după săptămână.

„Sala de sport mă face să mă îngraș”

Arderea grăsimilor prin exercitarea costurilor și supraestimăm ceea ce ardem. Când cineva dorește să se formeze, gândiți-vă adesea la binomul clasic: dieta și exercițiul fizic. De aceea, mulți oameni arată cu entuziasm către sala de sport pentru a îmbunătăți pierderea în greutate. Există cei care chiar pariază exclusiv pentru sport și lasă deoparte problemele alimentare.

Și, fără Dar după luni de efort pe eliptic, în clase de Pilates sau înotând de trei ori pe săptămână, vezi că greutatea ta continuă să joace aceeași cifră. Sau mai rău încă: puteți găsi o cifră mai mare pe scară. Din păcate, aceasta are o explicație foarte simplă. Pentru a slăbi un kilogram de țesut adipos trebuie să arzi 7.000 de calorii.

Când o femeie merge la sală timp de o oră, va arde doar aproximativ 200 de calorii. Adică ar lipsi 35 de ore de sală pentru a slăbi cu un singur kilogram. Și în ceea ce privește sala de gimnastică nu merge de obicei toată ziua pentru a adăuga 35 de ore de muncă fizică, ne vor lipsi poate două luni …

Pentru a pierde doar un kilogram două luni de gimnastică intensă, nu și motivate, adevărat? Și, de asemenea, dacă adăugăm un alt factor foarte comun, lucrul este complicat și mai mult: sala de sport ne înmulțește senzația de foame și am invitat să mâncăm mai mult. Cu ceea ce am ars vom înlocui în câteva minute.

„Am făcut o mie de diete, dar niciuna nu funcționează pentru mine”

Poate că ați încercat să faceți o duzină de diete: cea a supei, cea disociată, cea a înlocuitorilor shake-urilor, cea a lunii … Unul după altul au defilat pentru viața ta (și bucătăria ta) fără succes. Este posibil ca unii să ajute să slăbești câteva kilograme, sigur că te bucuri mult.

Dar după câteva luni (puteți săptămâni) ați văzut cu groază cum cântarele au început să adauge grame. Sufereai un efect de recul în toate regulile. După toate aceste călătorii către cei mai buni, am ajuns să cred că nu există o soluție pentru tine. Că sunteți alcătuiți dintr-o pastă diferită de ceilalți oameni și că nici o dietă nu va funcționa pentru dvs.

Ei bine, te înșeli, totuși există speranța de a uita de acele kilograme în plus. Majoritatea dietelor eșuează din mai multe motive, dintre care două sunt logice. Primul este că ne prezentăm o formă de putere foarte ciudată. Uneori, dietele pe care le solicităm nu mâncăm mai multe legume sau orez sau paste sau fructe.

Sau, mai rău, încurajăm să înlocuim mesele întregi pentru produsele procesate care nu au nicio aromă de mai sus. Așa că tocmai s-a săturat să fie considerat „bicho rar” și să lase dieta înapoi la vechile lor obiceiuri, acelea pe care, probabil, a luat-o în greutate. Al doilea motiv este tocmai faptul că, pe măsură ce aceste diete sunt ciudate, nu arătăm ce am greșit în legătură cu mâncarea noastră, o dată, partea lăsată înapoi la obiceiurile noastre și recuperarea greutății.

„Nervii îmi îngrașă”

Aceasta este una dintre cele mai ascultate fraze din consultarea noastră din ultimii ani. Fără Dar credința că nervozitatea (sau anxietatea) îngrașă oamenii este falsă. De fapt, atunci când trecem printr-un moment mai stresant, corpul nostru arde mai multă energie (metabolismul nostru este activat și vizează arderea grăsimilor), iar lucrul firesc este că, dimpotrivă, pierde în greutate.

Dar de ce mulți oameni spun că nervii pe care îi cresc măresc? Răspunsul este foarte logic: pentru că își canalizează nervii și anxietatea față de mâncare. În aceste momente, alimentele acționează ca o anestezie ușoară care reușește să se sustragă de ceea ce ne preocupă: în timp ce mâncăm, nu gândim în problemele noastre.

Ceea ce este mai complicat vine mai târziu, când se întâmplă să se constate că ar fi trebuit să mănânce acea înghețată sau acel sandwich atât de gustos. În realitate, problema bazei (ceea ce am generat disconfortul) fiind încă prezentă și mai sus am creat una nouă: am mâncat ceea ce nu este necesar pentru a încerca să fim mai buni.