Publicat pe

Tratamentul cearcănelor și al sacilor pentru pleoape

O variantă a acestui tip de preparate sub formă de plasturi pentru conturul ochilor. Această formă de prezentare are ca avantaj ușurința sa de aplicare și minimizarea riscului de introducere a preparatului în ochi. Activele de ingrediente nu diferă semnificativ de cele care au fost enumerate pentru creme, cu singura diferență că, în acest caz, pătrundeți un suport textil sau celuloză mai mult sau mai puțin ocluziv și eliberați treptat în timpul în care plasturele rămâne pe zonă pentru a fi tratat, astfel încât eficacitatea hidratantă este mult mai mare.

Menționați în afară, în interiorul acestui bloc și servește legăturii de unire cu produsele cosmetice colorate, merită așa-numita corecție a cearcănelor. Prin aplicarea sa se intenționează iluminarea canelurii care scufundă pleoapa inferioară și, în plus, corectarea diferitelor colorări pe care le poate prezenta această zonă. Conceptul care se bazează pe formularea sa este similar cu cel al oricărui alt produs de machiaj facial, însă nu forma sa de prezentare ar trebui să permită o aplicație specifică în zona care este destinată ascunderii. Trebuie să se conformeze pielii colorate și imperfecțiunilor pentru a corecta și ar trebui să poată fi folosit cu fundalul machiajului.

Cosmetice de culoare

Combinația echilibrată și o aplicare corectă a produselor cosmetice decorative pentru zona ochiului alcătuiesc, fără loc de îndoială, un element cheie pentru imaginea finală a persoanei. În interiorul acestei familii, principalii reprezentanți sunt: ​​ciliare encaustice, umbre ale ochilor, creioane pentru ochi și creioane pentru sprâncene. Ciliara encaustică (umbre ale filelor, cunoscute și sub denumirea de mască sau rimel) sunt preparate pigmentate care se aplică pe gene pentru a le colora, oferind un volum mai mare, luminozitate, lungime și rigiditate și foarte bine pentru a evidenția mai mult.

Pe lângă proprietățile necesare oricărui preparat dermo-cosmetic (inofensiv, neiritant, etc.), caracteristicile specifice care ar trebui căutate în formularea unui rimel, indiferent de forma de prezentare a acestuia, sunt: ​​că este capabilă de aplicare ușoară și uniformă, cu puțină tendință de a apărea sau murdară, care nu este întărită (provocând coacerea genelor), care se usucă în mod rezonabil în curând și care odată aplicată, aceasta are o bună permanență și rezistență la apă (rezistentă la apă) .

În prezent, pigmenții negri folosiți la formularea măștilor sunt aproape restrânși la oxidul de negru de fier, asociat uneori cu albastru ultramarin sau albastru liposolubil pentru a conferi iridescență albastră sau oxizi de crom pentru tonuri verzui. De asemenea, se utilizează oxizi de fier, de mangan și alți ocri și oxizi maronii sintetici pentru a conferi rimelului tonuri maronii sau gălbui.

Pe baza consistenței și a formularului de aplicare, rimelul este vândut într-o formă solidă, fluidă, cremoasă și pastoasă. În toate cazurile, baza de pigmentare este aceeași și diferă practic în vehiculul utilizat pentru includerea colorantului.

Dintre toate aceste opțiuni, măștile în cremă sunt cele mai populare astăzi. Rezultatele finale obținute, ușurința de utilizare și gama largă de perii și aplicatoare disponibile (permit separarea genelor și acoperirea uniformă cu produsul fără a provoca coacere) au crescut foarte mult popularitatea acestui tip de formulări.

Umbre ale ochilor

Sub această rubrică este inclus produselor cosmetice decorative destinate aplicării pe pleoape pentru a produce un fundal atractiv pentru a evidenția frumusețea ochilor și conferă profunzime și intensitate ochilor.

Ele pot fi găsite pe piață în multiple forme de prezentare: creme, emulsii, bare, suspensii sau pulberi compacte; tocmai acestea din urmă sunt cele care au o penetrare mai mare pe piață.

Umbrele de pulbere în formă de ochi compacte pot fi asemănate cu compacte de fard cu sisteme diferite de colorant și concentrații de agenți de pigmentare semnificativ superiori. Sunt recomandate în mod special prezentările îmbogățite cu filtre solare și principii hidratante sau nutriționale (derivați de uree, vitamina A, tocoferol sau elastină, printre altele).

Delineatorii ochilor

Se pregătesc delineatorii de ochi sau căptușeală pentru ochi a căror aplicare pe pleoape, lângă gene, are ca misiune să contureze ochiul și să ajute la accentuarea expresivității și profunzimii privirii.

Ele vin sub formă de lichid și creion. În versiunea lor fluidă, compoziția acestor produse are multe asemănări cu cea a machiajului fluid, dar, evident, diferă la agenții de colorare (care sunt similari cu cei ai rimelului), precum și la încorporarea substanțelor care formează film (de obicei polimeri sintetici al căror scop este de a forma o peliculă elastică pe piele) și în eliminarea uleiurilor din partea grasă (pentru a-i oferi o fixare mai mare și a preveni funcționarea acestuia).

În comparație cu versiunea sa în creion de ochi extrudați, de obicei îngrijite pentru produse precum kohl încorporat în mine grăsimi puternice, de consistență adecvată, care se potrivesc pentru a obține o distribuție subțire și uniformă, precum și o bună permanență a produsului pe pleoape.

Creioane pentru sprâncene

Sunt produse destinate aplicării, așa cum sugerează și numele lor, pe sprâncene, pentru a-și accentua prezența sau pentru a-și modifica profilul și a-l adapta la estetica feței, astfel încât culoarea lor trebuie să fie cât mai apropiată de cea a firelor de păr. Acestea pot fi prezentate sub formă de creion de ceară pigmentată sau creion de ochi bine formați, în care o formulare de tipul de mai sus este închisă într-o matriță de lemn.

Combinația echilibrată și o aplicare corectă a produselor cosmetice decorative pentru zona ochilor alcătuiesc, fără loc de îndoială, un element cheie pentru imaginea finală a persoanei.

Publicat pe

Cosmetice de tratament

În cadrul acestei categorii, produsele cosmetice au fost considerate includ preparatele care se aplică în ochi cu scopul de a preveni, îndepărta, corecta sau atenua defectele estetice descrise anterior și menține o stare corectă a zonei oculare. Înainte de a face o descriere mai specifică, trebuie să ne amintim că pentru a optimiza rezultatele oricărui ochi atent este esențial să se păstreze o piele de igienă bună și temeinică și că aceasta va depinde de faptul că tratamentele care se efectuează ulterior să fie eficiente.

În acest scop, există o mare varietate de loțiuni de curățare pentru a facilita îndepărtarea resturilor de cosmetice decorative și a murdăriei acumulate în zonă, dar respectând filmul hidrolipidic. Acest efect se realizează prin combinarea acțiunii substanțelor tensioactive, emolienților și hidratanților cu cea a altor substanțe grăsimi și uleiuri, unele dintre ele solubile în apă sau hidrofile. Detergenții pregătiți specifici zonei conturului ochiului se caracterizează prin faptul că nu includ băuturi spirtoase în compoziția lor și au un pH – compatibil cu ochiul cu aciditate. În cele din urmă, includerea ingredientelor cu proprietăți antiirritative (emolienți, polimeri, filmformanți, derivați de proteine, extracte de alge etc.) dă loc prezentărilor cosmetice cu potențial de curățare adecvat, dar o putere iritantă practic zero.

Procesul de curățare zilnică se poate încheia cu utilizarea tonicelor și a întăririi produsului care, pe lângă eliminarea rămășițelor de curățare cu loțiune, ajută la refacerea pH-ului pielii fiziologice, conferă consistență pielii, oferă prospețime și exercită un efect vasoconstrictor. Ca o completare a curățării și în cadrul conceptelor generale de îngrijire cosmetică, ar trebui căutată o hidratare adecvată a zonei perioculare. Pierderea apei odată cu vârsta și agresiunile externe sunt strâns legate de o elasticitate mai mică a pielii și, prin urmare, de apariția „picioarelor de corbă” și de restul defectelor estetice enumerate mai sus.

Tratamentul „picioarelor de corbă”

Printre practicile cosmetice de tratament pentru ridurile de suprafață orizontală care apar în colțurile din afara ochiului se regăsește cosmeticele peeling și preparate cu efect botox. Cojile sunt tratamente concepute pentru a reînnoi straturile cele mai superficiale ale pielii și al căror scop este de a corecta diferitele sale defecte.

Acestea pot fi realizate cu diferite substanțe chimice sau laser de sondă și, în funcție de gradul lor de adâncime, pot fi clasificate în superficiale, medii și profunde. Pentru corectarea ridurilor, periorbitalul se recurge la suprafața sau mijloacele de peeling prin utilizarea produselor moderat agresive (acid retinoic sau AHA). Nu, totuși și ținând seama de sensibilitatea zonei care urmează a fi tratată, este de dorit ca aceste tratamente să fie aplicate de către un profesionist.

În etapa preliminară în care ridurile sunt puțin pronunțate, se poate recurge la ceea ce se numește exfoliere sau microdermabraziune, care este o variantă a peelingului mult mai puțin agresiv. Acest tratament constă în frecarea suprafeței pielii cu microcristale moi sau micro-sfere din diverse materiale.

În plus față de peeling, astăzi a folosit toxina botulinică (cunoscută sub numele de botox). Preparatele pe baza acestei toxine sunt considerate medicamente, ele trebuie administrate prin opțional prin parenterală și își bazează acțiunea într-un singur mecanism pur neurologic (inhibarea acțiunii unui neurotransmițător și relaxarea plăcii neuromusculare) și, prin urmare, străin de produse cosmetice.

Popularitatea acestui tratament a dus la proliferarea mai multor creme și seruri „cu efect botox”

Este gata neinvaziv care include diverse principii active cu care se pretinde: relaxare dermică (neutralizarea dermocontracțiilor), umplerea liniilor de expresie și netezirea ridurilor. Prin compoziția sa și metoda de aplicare se realizează creând o suprafață mai regulat și, prin urmare, mai netedă și reducând adâncimea canelurilor faciale.

Este din produse formulate pe bază de derivate peptidice, extracte de legume, hidroxi, siliconi … În compoziția preparatelor pentru combaterea „picioarelor cocoșului” este obișnuit să se găsească și siliciu prin capacitatea sa de a stimula colagenul și elastina. În interiorul produselor cosmetice arsenal, cremele de contur ale ochilor sunt cel mai bun aliat pentru a menține zona în stare bună și pentru a preveni apariția defectelor estetice.

Preparatele pentru conturul ochilor pot fi emulsii cremoase în fază externă apoase sau uleioase, emulsii gelificate și geluri (au o mare acceptare datorită efectului producător de tensori).

Cremele pentru conturul ochilor conțin ingrediente:

 • Creme hidratante: acid Hialuronic, uree, lactat de sodiu, alantoină, scurtarea untului etc.
 • Antioxidanți și regeneratori: retinol, vitamina C și E, creatinină.
 • Filmogeni: celuloză, carboximetilceluloză, proteoglicani, glicozaminoglicani etc.
 • Astringent: extrage plante (hamamelis, castan din India, calendula, musetel).
 • Formarea colagenului: extrage legume (Centella asiatica).
 • Acizi grași nesaturați: acid linolenic, acid linoleic, colesterol, acid arahidonic etc., care conferă emoliență stratului cornos și cresc procesele metabolice ale pielii.

Pentru aplicarea acestor preparate se depune o cantitate mică în gălbenușul degetelor care sunt distribuite în jurul zonei prin masaj ușor al exteriorului în ochi, fără a fi necesară aplicarea pe pleoapa de mai sus pentru a evita riscul de a provoca o conjunctivită. iritant datorită introducerii accidentale a cremei în ochi.

Publicat pe

10 reguli de aur pentru a avea un păr sănătos

Dezvăluirea cheilor părului tău este puternică și plină de strălucire. Pași simpli care fac diferența pentru a obține un păr „fericit”. Imaxtree. Foarte puține femei sunt mulțumite de părul lor, deoarece de obicei nu avem grijă de el așa cum ar trebui. Ne machiem cu părul umed, purtăm cozi prea strânse, ne culcăm cu părul umed, nu folosim măștile pentru timp sau cu frecvența indicată … Cum să ne îngrijim părul?

Numeroșii factori la care este expus părul – poluarea, frigul sau instrumentele de căldură – fac ca rutina unui cupru sănătos să fie mai importantă ca niciodată. Pe lângă numeroasele produse și îngrijiri cu care putem răsfăța părul, există șapte reguli de aur pentru un păr plin de strălucire, puternic și sănătos. Gesturi zilnice (care foloseau expertul) pentru a încorpora rutina de îngrijire capilară. Să știe cum să aibă grijă de el și să-l strice în această perioadă a anului a cerut-o pe Diana Daureo (director și fondator al centrului de coafură Diana Daureo).

Cum să-l speli?

  Nu suntem conștienți de importanța care sa întâmplat în ritualul nostru obișnuit. Este primul pas pentru a avea un păr sănătos, Diana Daureo recomandă:

„Detoxificați pielea capului o dată pe lună cu un produs specific pentru curățare și oxigenare în profunzime”.

„Aplicați șampon pentru a respecta pH-ul scalpului din piele și nu conține sau sulfați, care pot irita și deshidrata pielea scalpului din piele sau siliconi, distorsiona aspectul părului. De asemenea, sunt companii proaste, deoarece se vor acumula în părul și astupă foliculul de păr. „

„Spălarea trebuie să fie netedă, fără a strânge prea mult cu gălbenușul degetelor, ca și când ar fi apăsat puternic, va stimula producția de sebum”.

„Apa se încălzește mai bine și apa foarte fierbinte stimulează producția de grăsime”.

Cum se realizează o bună hidratare a părului?

„Hidratarea este vitală atât pentru păr, cât și pentru piele. Pentru un păr fără apă este egal cu un păr uscat, fără strălucire și mult mai ușor de rupt. ”  

Cum să vă protejați părul de primele raze ale soarelui de primăvară?

„Pentru a proteja coama de razele solare va fi convenabil să se furnizeze antioxidanți. Pentru a face acest lucru, vă aflați în mod ideal în camera de zi, câte o dată pe lună, faceți un singur tratament pe bază de proteine ​​care acționează ca o protecție a armurii pentru a întări și a restructura oferind o strălucire suplimentară „își propune Diana Daureo.

Fiare de calcat, pensete, uscătoare … Da sau nu? „Deși este foarte fierbinte, nu există nicio problemă. O modalitate bună de a verifica acest lucru este să puneți fierul pe piele. Dacă ardeți și nu ceea ce suportă, vă încărcați părul. Pe de altă parte, dacă media temperatura este bună, dacă vă puneți pielea și nu ardeți, daunele nu vor fi la fel de grave. într-un alt studiu care a verificat puțin dacă multe plăci de pe piață au permis până la 240 de grade și care vă vor strica părul .

Nu o să vă neteziți, deoarece este mai cald, este o noțiune greșită pe care o avem. Puteți să o setați la 180 de grade și să treceți mai încet, așa că veți fi netezit mai bine decât să-l puneți la ars. arde-ți pielea, părul pe care îl poți mânui. ceea ce este mai eficient în farfurii este temperatura mai scăzută și mai mult timp. nu că trebuie să o folosești, este că trebuie să o faci corect „.

Sunt eficiente tratamentele pe cale orală pentru păr?

„Chiar nu. Un lucru diferit este să iau vitamine, ceea ce este întotdeauna bun ca o completare a îngrijirii părului. Dar pastilele miraculoase nu există. Există aproximativ 3000 pe piață și pot conta cu degetele unei mâini cei cu fundament științific și pot fi prescrise. „

Ce factori contribuie la căderea părului? „Am avut multe cazuri de neglijență în coafură, deoarece au făcut permsuri sau îndreptări care au distrus părul. Există și alte cazuri extreme, cum ar fi o pacientă care a trecut 12 luni fără să-și spele părul pentru că era hippie și purta dreadlocks, a fost incredibil cum a avut părul din piele, a fost foarte deteriorat. menopauza face, de asemenea, femeile să aibă o cădere mare a părului, deoarece pierzi mult fier. Și la bărbați, căderea părului este marcată parțial de rudele bărbați cu parte din mamă. în plus, există boli pe care nu le poți încerca, dar sunt cele mai puține. Și o dietă care nu va fi echilibrată favorizează și căderea peste păr. Am adunat mai mult de 50 de cauze „.

Cum putem ascunde un fir subțire? Există o modalitate de a-l stiliza fără a-l deteriora pentru a-i da volum?

„Problema este că atunci când ai părul puțin este mai dificil să-l lucrezi. Orice lucru pe care-ți place îți place să-l zdrobești mai mult. Părul fin este o problemă pentru mulți oameni, deoarece este scăzut, prăjituri sau zdrobește. De obicei, există produse de coafură pentru păr slăbit. Vă sfătuiesc linia 3D Styling of Nioxin, axată pe întărirea părului slăbit de bărbați și femei, deoarece favorizează că, în ansamblu, par să aibă mai mult păr pentru a umfla toate fibrele individuale, creând spații care furnizați volum. „

Publicat pe

Medicamentele pentru acnee este – Care sunt tratamentele cele mai frecvente?

Medicamentele pentru acnee, atunci când sunt utilizate urmând instrucțiunile rețetei, facilitează sarcina de a reduce imperfecțiunile și riscul de deteriorare a pielii. Există o gamă largă de opțiuni disponibile când vine vorba de medicamente pentru acnee: de la tratamente topice pentru simptome ușoare până la medicamente mai mult sau mai puțin puternice pentru tratarea cazurilor mai severe.

Medicamentul potrivit, atunci când este utilizat în conformitate cu indicațiile rețetei, facilitează sarcina de a reduce imperfecțiunile și reduce riscul ca acesta să producă o leziune a pielii permanente. În acest articol sunt descrise într-un fel, în general, medicamentele mai frecvente pentru acnee. Mai multe informații în secțiunea intitulată „Tratamente pentru acnee: ca act și posibilele sale efecte secundare”.

Cum să știu dacă medicul de tratament este cea mai bună alternativă pentru pielea mea?

Dacă aveți acnee și provocați disconfort, cel mai bine este să vă consultați medicul. Tratamentul acneei mai prezintă câteva linii directoare naționale și internaționale mai stricte * 1 și, după o examinare detaliată a pielii, medicul familiei sau dermatologul (o piele specializată) poate indica cel mai bun tratament pentru dumneavoastră, cu atât aveți mai multe șanse să vă adresați cauzele și simptomele acneei.

Puteți găsi mai multe informații despre cauzele acneei în secțiunea intitulată „Cauze și factori declanșatori ai acneei” și în ceea ce privește formarea imperfecțiunilor, puteți consulta secțiunea intitulată „Formarea acneei”. Profesioniștii în medicină sunt de acord, pentru general, că, în cazurile de acnee de moderată până la severă, utilizarea timpului său adecvat de medicație poate preveni agravarea simptomelor și poate reduce riscul apariției cicatricilor.

Medicul va începe prin a vă examina pielea. 

Ce medicamente pentru acnee există?

În lista de mai jos sunt indicate într-un fel medicamentele mai frecvente pentru acnee. Mai multe informații despre mecanismul de acțiune al acestor medicamente și posibilele lor efecte secundare în secțiunea intitulată „Tratamentul acneei: cum să acționăm și posibilele sale efecte secundare”:

 • Peroxid de benzoil

Dacă acneea dvs. este ușoară sau moderată, este foarte posibil ca medicul să vă prescrie primul loc peroxid de benzoil. Este formulat în cremă sau gel pentru aplicarea dumneavoastră în zona pielii afectate și în multe țări este vândut fără prescripție medicală.

 • Retinoizi topici

Ca alternativă la peroxidul de benzoil, poate medicul va prescrie un retinoid topic. Un produs topic este o cremă sau gel care se aplică pe pielea afectată. Un retinoid este un derivat al retinolului sau vitaminei A.

 • Acid azelaic

Este adesea prescris atunci când peroxidul de benzoil și retinoidul local nu oferă rezultate sau mai degrabă atunci când pacientul a experimentat efecte secundare puternice la utilizare. Este, de asemenea, recomandat pentru pielea sensibilă la lumina soarelui, deoarece nu înrăutățește această problemă.

 • Antibiotice topice și orale

Se prescrie numai în combinație cu un alt medic de tratament al acneei, pentru a preveni rezistența bacteriană, pentru a reduce creșterea bacteriilor P. acnes și pentru a preveni infecțiile pielii. Antibioticele topice se aplică la nivel în afara zonei afectate, în timp ce antibioticele pe cale orală vin sub formă de tablete sau lichide. Mai multe informații în secțiunile intitulate „Formarea acneei” și „Baza științifică a microinflamării”.

 • Pilula contraceptivă orală combinată

Acneea prezintă o relație directă cu fluctuațiile hormonilor noștri și, în cazul femeilor care suferă de bufeuri asociate cu hormoni, dermatologii vă pot recomanda anumite contraceptive orale pentru eficacitatea demonstrată împotriva acneei.

 • Isotretinoin

Acnee persistentă severă, cel mai frecvent și mai eficient medicament are ca principiu activ izotretinoina. Numai prescripție medicală atunci când celelalte medicamente nu au obținut rezultate.

Când mă pot aștepta să vedeți rezultatele?

Din păcate, niciun medicament pentru acnee nu promite rezultate instantanee și tratamentul trebuie urmat într-un mod riguros în perioada de timp recomandată. Cea mai mare parte a celor afectați începe să vadă rezultate din cele patru și opt săptămâni de la începerea tratamentului, dar uneori durează până la trei luni.

Medicul dumneavoastră vă va spune cel mai bun tratament al acneei pentru dumneavoastră și pentru pielea dumneavoastră. Dermatologii indică faptul că unul dintre principalele motive pentru care medicamentele nu intră în vigoare este că pacienții nu respectă corect instrucțiunile sau nu pleacă să le ia înainte de a termina tratamentul. Mai multe informații în secțiunea intitulată „Tratamentul acneei: cum să acționăm și posibilele sale efecte secundare”