Publicat pe

Consecințele periculoase ale diabetului

Diabetul afectează organele esențiale precum rinichii, inima, sistemul nervos sau vederea, astfel încât, dacă boala nu este diagnosticată și nu este tratată corespunzător, poate da loc insuficiențelor renale, probleme cardiovasculare, tulburări de memorie … și afectează serios calitatea vieții celor care suferă. Punând doar un exemplu, diabetul este în urmă cu peste 80% din cazurile de retinopatie, cauza cea mai frecventă a orbirii în lumea occidentală.

Care sunt tipurile de diabet

  Diabetul de tip 2, care poate fi evitat. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de diabet zaharat. Acest tip de diabet trebuie să continue timp de ani de zile o dietă inadecvată și să facă puțin exerciții fizice. Acest lucru face ca insulina de fiecare dată să fie mai puțin eficientă pentru a-și îndeplini munca și generează ceea ce este cunoscut sub numele de „rezistență la insulină”. Este mai frecvent la persoanele obeze și de o anumită vârstă.

Diabetul de tip 1, inevitabil. În acest caz, nu diabetul poate preveni deoarece provine dintr-o boală autoimună. Agenția „atacă” celulele pancreasului care produc insulina. Nu este obișnuit și nu ajunge să reprezinte 5% din toate cazurile de diabet care apar și este mai frecvent la copii și tineri.

Diabetul în sarcină. Acest tip de diabet suferă între 5 și 7 femei însărcinate la fiecare 100 și de obicei dispar după naștere. În timpul sarcinii, placenta produce hormon placentar fetal, destinat să asigure aprovizionarea bebelușului, dar are drept consecință creșterea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce predispune să sufere boala.

Din toate punctele de vedere, principala cauză este de a prinde mai multe kilograme de dorit în aceste nouă luni. Pentru aceasta, unul dintre testele de rutină din timpul sarcinii se numește testul O’Sullivan, care măsoară nivelul de glucoză în al doilea trimestru, care este atunci când de obicei se manifestă diabetul gestațional – rareori se întâmplă în primul. Ca de obicei, dacă boala pare să fie controlată prin dietă și exerciții fizice și numai în unele cazuri poate necesita administrarea de medicamente sau injectarea insulinei.

Dar este important să-l controlezi dacă vine să pledeze, iar diabetul gestațional poate face ca bebelușul să fie foarte mare și să complice foarte mult munca petrecerii. În plus, bebelușul poate suferi de hipoglicemie la începutul vieții și poate avea un risc mai mare de a fi diabetic pentru mai mult. De asemenea, mama ar trebui să ia măsuri de precauție, deoarece suferă de diabet gestațional crește riscul de apariție a diabetului de tip doi mai târziu.

Cum este diagnosticat diabetul

Analiza sângelui este testul care ajută la certificarea dacă acestea suferă unele dintre simptomele de mai sus se datorează unui singur diabet. Dacă după efectuarea unei analize a sângelui în post, valorile sunt situate între 100 și 125 mg / dl, se vorbește despre un prediabet – sau există, trebuie să aveți grijă, deoarece se află la porțile diabetului – și mai mult de 126 mg / dl este deja diabet

Care este dieta de urmat dacă aveți diabet

În cazul diabetului de tip 2, care poate fi controlat prin dietă și exerciții fizice, acolo puteți controla ceea ce mâncați și cantitatea în care mâncați, deoarece nu numai acolo pentru a vedea că alimentele nu declanșează nivelul zahărului din sânge, ci și ele ajuta la eliminarea kilogramelor de mai mult.

Glucidele, zahărul din alimente. În dietă trebuie să se acorde prioritate complexului de hidrați -pan, paste, orez întregi … – care își eliberează zahărul atât de susținut în sânge, fără a da loc vârfurilor de glucoză; și evitați sau moderați mult consumul de carbohidrați simpli – zahăr în plus, dulciuri, produse de patiserie, băuturi îndulcite, unele alimente gătite … – da, eliberați brusc zahărul din sânge, făcând ca glucoza să crească brusc.

Cele mai bune alimente pentru controlul diabetului. Leguminoasele (naut, linte, fasole, fasole, soia și derivate …), integrale din cereale (ovăz, orz, secară …), fructe uscate și semințe, fructe (în special citrice și fructe de pădure), legume și legume ( în special varză, dovlecei, cartof dulce, roșii sau ardei) și lactate.

Faceți mișcare și luați o viață activă

Mai mult de un sport și anume, ceea ce se recomandă este să faci mișcare în mod regulat, ceea ce ar dori cel mai mult persoana respectivă, astfel încât să fie constantă. Și, în plus, duceți o viață activă în general, urcând și coborând scările, mergând mai mult decât mergând cu mașina sau transportul public etc.

De exemplu, există programe care să pună în aplicare inițiativa celor 10.000 de pași pe zi, adică să încurajeze persoanele diabetice sau pre-diabetice să ia un pedometru și să meargă la cel mai mic număr de pași.

Această parte a unui studiu realizat de Universitatea Statului Arizona (SUA) a demonstrat că mersul între 10.000 și 15.000 de pași pe zi este eficient atunci când se controlează nivelul de glucoză din sânge. Aici aveți planul nostru de a realiza acești 15.000 de pași.

Și, în unele cazuri, trebuie să luați medicamente sau să recurgeți la insulină

  • Diabetul de tip 1 trebuie controlat prin administrarea de insulină.
  • Diabetul de tip 2 poate fi, de asemenea, tratat cu insulină numai dacă există control, exerciții fizice și dietă sau cu medicamente orale. Printre aceste medicamente se numără cele de acțiune incretină, cea mai recentă alternativă pentru monitorizarea zahărului din sânge, care urmărește stimularea secreției de insulină și reducerea riscului de a ajunge la o singură hipoglicemie (scăderea bruscă a nivelului de zahăr în sânge).