Publicat pe

Tratamentul cearcănelor și al sacilor pentru pleoape

O variantă a acestui tip de preparate sub formă de plasturi pentru conturul ochilor. Această formă de prezentare are ca avantaj ușurința sa de aplicare și minimizarea riscului de introducere a preparatului în ochi. Activele de ingrediente nu diferă semnificativ de cele care au fost enumerate pentru creme, cu singura diferență că, în acest caz, pătrundeți un suport textil sau celuloză mai mult sau mai puțin ocluziv și eliberați treptat în timpul în care plasturele rămâne pe zonă pentru a fi tratat, astfel încât eficacitatea hidratantă este mult mai mare.

Menționați în afară, în interiorul acestui bloc și servește legăturii de unire cu produsele cosmetice colorate, merită așa-numita corecție a cearcănelor. Prin aplicarea sa se intenționează iluminarea canelurii care scufundă pleoapa inferioară și, în plus, corectarea diferitelor colorări pe care le poate prezenta această zonă. Conceptul care se bazează pe formularea sa este similar cu cel al oricărui alt produs de machiaj facial, însă nu forma sa de prezentare ar trebui să permită o aplicație specifică în zona care este destinată ascunderii. Trebuie să se conformeze pielii colorate și imperfecțiunilor pentru a corecta și ar trebui să poată fi folosit cu fundalul machiajului.

Cosmetice de culoare

Combinația echilibrată și o aplicare corectă a produselor cosmetice decorative pentru zona ochiului alcătuiesc, fără loc de îndoială, un element cheie pentru imaginea finală a persoanei. În interiorul acestei familii, principalii reprezentanți sunt: ​​ciliare encaustice, umbre ale ochilor, creioane pentru ochi și creioane pentru sprâncene. Ciliara encaustică (umbre ale filelor, cunoscute și sub denumirea de mască sau rimel) sunt preparate pigmentate care se aplică pe gene pentru a le colora, oferind un volum mai mare, luminozitate, lungime și rigiditate și foarte bine pentru a evidenția mai mult.

Pe lângă proprietățile necesare oricărui preparat dermo-cosmetic (inofensiv, neiritant, etc.), caracteristicile specifice care ar trebui căutate în formularea unui rimel, indiferent de forma de prezentare a acestuia, sunt: ​​că este capabilă de aplicare ușoară și uniformă, cu puțină tendință de a apărea sau murdară, care nu este întărită (provocând coacerea genelor), care se usucă în mod rezonabil în curând și care odată aplicată, aceasta are o bună permanență și rezistență la apă (rezistentă la apă) .

În prezent, pigmenții negri folosiți la formularea măștilor sunt aproape restrânși la oxidul de negru de fier, asociat uneori cu albastru ultramarin sau albastru liposolubil pentru a conferi iridescență albastră sau oxizi de crom pentru tonuri verzui. De asemenea, se utilizează oxizi de fier, de mangan și alți ocri și oxizi maronii sintetici pentru a conferi rimelului tonuri maronii sau gălbui.

Pe baza consistenței și a formularului de aplicare, rimelul este vândut într-o formă solidă, fluidă, cremoasă și pastoasă. În toate cazurile, baza de pigmentare este aceeași și diferă practic în vehiculul utilizat pentru includerea colorantului.

Dintre toate aceste opțiuni, măștile în cremă sunt cele mai populare astăzi. Rezultatele finale obținute, ușurința de utilizare și gama largă de perii și aplicatoare disponibile (permit separarea genelor și acoperirea uniformă cu produsul fără a provoca coacere) au crescut foarte mult popularitatea acestui tip de formulări.

Umbre ale ochilor

Sub această rubrică este inclus produselor cosmetice decorative destinate aplicării pe pleoape pentru a produce un fundal atractiv pentru a evidenția frumusețea ochilor și conferă profunzime și intensitate ochilor.

Ele pot fi găsite pe piață în multiple forme de prezentare: creme, emulsii, bare, suspensii sau pulberi compacte; tocmai acestea din urmă sunt cele care au o penetrare mai mare pe piață.

Umbrele de pulbere în formă de ochi compacte pot fi asemănate cu compacte de fard cu sisteme diferite de colorant și concentrații de agenți de pigmentare semnificativ superiori. Sunt recomandate în mod special prezentările îmbogățite cu filtre solare și principii hidratante sau nutriționale (derivați de uree, vitamina A, tocoferol sau elastină, printre altele).

Delineatorii ochilor

Se pregătesc delineatorii de ochi sau căptușeală pentru ochi a căror aplicare pe pleoape, lângă gene, are ca misiune să contureze ochiul și să ajute la accentuarea expresivității și profunzimii privirii.

Ele vin sub formă de lichid și creion. În versiunea lor fluidă, compoziția acestor produse are multe asemănări cu cea a machiajului fluid, dar, evident, diferă la agenții de colorare (care sunt similari cu cei ai rimelului), precum și la încorporarea substanțelor care formează film (de obicei polimeri sintetici al căror scop este de a forma o peliculă elastică pe piele) și în eliminarea uleiurilor din partea grasă (pentru a-i oferi o fixare mai mare și a preveni funcționarea acestuia).

În comparație cu versiunea sa în creion de ochi extrudați, de obicei îngrijite pentru produse precum kohl încorporat în mine grăsimi puternice, de consistență adecvată, care se potrivesc pentru a obține o distribuție subțire și uniformă, precum și o bună permanență a produsului pe pleoape.

Creioane pentru sprâncene

Sunt produse destinate aplicării, așa cum sugerează și numele lor, pe sprâncene, pentru a-și accentua prezența sau pentru a-și modifica profilul și a-l adapta la estetica feței, astfel încât culoarea lor trebuie să fie cât mai apropiată de cea a firelor de păr. Acestea pot fi prezentate sub formă de creion de ceară pigmentată sau creion de ochi bine formați, în care o formulare de tipul de mai sus este închisă într-o matriță de lemn.

Combinația echilibrată și o aplicare corectă a produselor cosmetice decorative pentru zona ochilor alcătuiesc, fără loc de îndoială, un element cheie pentru imaginea finală a persoanei.