Publicat pe

Tratament naturale pentru paraziți intestinali

Remedii naturale pentru paraziți intestinali

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până la 3,5 miliarde de oameni din întreaga lume sunt infectați cu paraziți intestinali, în special copii. Peste 450 de milioane dintre ei sunt de fapt bolnavi. Paraziți observă cel mai adesea diaree, apetit scăzut, dureri abdominale, balonare, precum și o serie de alte complicații de sănătate.Paraziții intestinali se răspândesc în principal în zonele cu salubritate slabă și în țările tropicale în curs de dezvoltare din Africa, Asia și America de Sud. Ele pot fi, de asemenea, infectate de turiștii care călătoresc în aceste țări.

În mai multe moduri În primul rând prin piele

În mai multe moduri În primul rând prin pieleSau prin consumul de legume crude prost spălate, carne crudă, lapte nepasteurizat sau apă contaminată.Unii paraziți trăiesc în intestinul mic sau gros al unui individ, alții rătăcesc în jurul corpului și atacă celelalte organe. De asemenea, ele diferă în funcție de dimensiune. În timp ce unele sunt vizibile doar sub microscop, altele au chiar câteva zeci de centimetri lungime.Ascariasis este cauzată de viermii rotunzi ai unui copil. Un vierme adult pune ouă în intestinele unei persoane infectate.

Acestea din urmă ies din corp prin fecale. Dacă ajung în pământ, pot supraviețui aici chiar și timp de doi ani. Prin alimente crude, acestea intră din nou în tractul digestiv al individului. Pe drumul de la esofag la stomac, larvele ies din ouă, care, prin sânge, intră în plămâni și apoi în gât, de unde, după ingestie, intră din nou în intestine, iar ciclul se repetă.Viermii rotunzi nu sunt contagioși, o persoană devine infectată numai prin ingerarea oului.

De obicei, el nu are probleme majore de sănătate. Ocazional tratament viermi intestinali există doar dureri abdominale ușoare sau balonare. La cineva, pot apărea probleme de respirație în momentul în care larvele intră în plămâni.Oamenii ajung cel mai adesea la această problemă atunci când descoperă un parazit în scaun sau îl tuse sau se târăște din nas în sine.

Totuși, acest lucru nu este nimic grav

Totuși, acest lucru nu este nimic gravStrongiloidoză O boală care provoacă parazitul Hades intestinal. Acest parazit poate fi foarte periculos, în special pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit. Intră în organism din solul contaminat prin piele. De acolo se deplasează la plămâni, apoi la laringe, la tractul digestiv și la intestine, unde crește până la maturitate și depune ouă.Un fapt interesant este că larvele pot ieși din ouă deja în intestine și pot supraviețui aici de mai multe generații, ceea ce poate provoca o infestare completă, care poate persista de zeci de ani.

Pericolul amenință toată lumea cu un sistem imunitar slăbit și cu persoanele care iau corticosteroizi. La acești indivizi, larvele îngroșate pot ataca plămânii și alte organe, ceea ce poate duce la consecințe fatale.Giardioza Giardiaza este o formă acută de gastroenterită cauzată de parazitul protozoar Giardia lamblia. Este un protozoar unicelular care provoacă diaree, spasme și iritații ale stomacului.

Oamenii se infectează cel mai adesea prin băut sau scăldat în apă contaminată sau prin contactul cu fecalele unei persoane infectate sau prin spălarea corectă a mâinilor.Nu toți oamenii care se confruntă cu paraziți se îmbolnăvesc, cu toate acestea, aproape întotdeauna sunt purtători.Boala se manifestă apoi prin scăderea în greutate, diareea apoasă și durerile de stomac, care încep de obicei la 1-2 săptămâni după infecție.

Boala durează 2-6 săptămâni, dar excepționala nu este chiar o durată mai lungă.Hookworm Alți paraziți intestinali obișnuiți sunt viermii care trăiesc în intestinele transportatorului. Femelele pot pune 10-30 de mii de ouă într-o singură zi. Larva intră în corp prin piele este suficient să meargă desculț și prin fluxul sanguin intră din nou în plămâni, forțând gazda să tuse.

După expectorare și înghițire mucusul intră în intestinul

După expectorare și înghițire mucusul intră în intestinulSubțire unde crește într-un adult și produce ouă care pleacă cu fecale. Ciclul se repetă. Viermele din corpul uman supraviețuiește timp de 1-2 ani.Boala se manifestă de obicei mai întâi printr-o erupție cutanată sau mâncărime a pielii, apoi urmată de crampe abdominale ușoare și diaree. Dacă un individ este puternic atacat de acest parazit, el poate suferi de apetit scăzut, pierde în greutate și suferă de dureri abdominale severe.

Există o amenințare atât de malnutriție a individului, cât și de anemie.Viermii similari pot fi purtați de pisici și câini. Dacă un individ intră în contact cu fecalele lor, este posibil ca el să fie atacat de ei. De obicei, acest lucru se manifestă și prin mâncărime severă a pielii. Tratamentul se desfășoară în mod similar cu cel al viermilor umani.

Amebiasis sau dizenterie amoebică.Se găsește în principal în zonele cu condiții sanitare precare, în special în țările în curs de dezvoltare. Din nou, paraziții pot fi transmiși oamenilor prin contactul cu solul contaminat, cu alimentele, precum și cu apa. Uneori se pot răspândi chiar și în timpul actului sexual.Boala se manifestă prin diaree ușoară, durere abdominală, după 1-4 săptămâni după infecție, poate să apară infecție.

Într-o formă mai severă a bolii, pot apărea diaree sângeroasă, dureri de stomac extreme și temperaturi ridicate. Această infecție se poate răspândi apoi în alte organe, în special în ficat, unde parazitul poate forma abcese mari focare inflamatorii. În acest moment este necesar un tratament imediat, altfel pot exista consecințe fatale.