Publicat pe

Medicamentele pentru acnee este – Care sunt tratamentele cele mai frecvente?

Medicamentele pentru acnee, atunci când sunt utilizate urmând instrucțiunile rețetei, facilitează sarcina de a reduce imperfecțiunile și riscul de deteriorare a pielii. Există o gamă largă de opțiuni disponibile când vine vorba de medicamente pentru acnee: de la tratamente topice pentru simptome ușoare până la medicamente mai mult sau mai puțin puternice pentru tratarea cazurilor mai severe.

Medicamentul potrivit, atunci când este utilizat în conformitate cu indicațiile rețetei, facilitează sarcina de a reduce imperfecțiunile și reduce riscul ca acesta să producă o leziune a pielii permanente. În acest articol sunt descrise într-un fel, în general, medicamentele mai frecvente pentru acnee. Mai multe informații în secțiunea intitulată „Tratamente pentru acnee: ca act și posibilele sale efecte secundare”.

Cum să știu dacă medicul de tratament este cea mai bună alternativă pentru pielea mea?

Dacă aveți acnee și provocați disconfort, cel mai bine este să vă consultați medicul. Tratamentul acneei mai prezintă câteva linii directoare naționale și internaționale mai stricte * 1 și, după o examinare detaliată a pielii, medicul familiei sau dermatologul (o piele specializată) poate indica cel mai bun tratament pentru dumneavoastră, cu atât aveți mai multe șanse să vă adresați cauzele și simptomele acneei.

Puteți găsi mai multe informații despre cauzele acneei în secțiunea intitulată „Cauze și factori declanșatori ai acneei” și în ceea ce privește formarea imperfecțiunilor, puteți consulta secțiunea intitulată „Formarea acneei”. Profesioniștii în medicină sunt de acord, pentru general, că, în cazurile de acnee de moderată până la severă, utilizarea timpului său adecvat de medicație poate preveni agravarea simptomelor și poate reduce riscul apariției cicatricilor.

Medicul va începe prin a vă examina pielea. 

Ce medicamente pentru acnee există?

În lista de mai jos sunt indicate într-un fel medicamentele mai frecvente pentru acnee. Mai multe informații despre mecanismul de acțiune al acestor medicamente și posibilele lor efecte secundare în secțiunea intitulată „Tratamentul acneei: cum să acționăm și posibilele sale efecte secundare”:

  • Peroxid de benzoil

Dacă acneea dvs. este ușoară sau moderată, este foarte posibil ca medicul să vă prescrie primul loc peroxid de benzoil. Este formulat în cremă sau gel pentru aplicarea dumneavoastră în zona pielii afectate și în multe țări este vândut fără prescripție medicală.

  • Retinoizi topici

Ca alternativă la peroxidul de benzoil, poate medicul va prescrie un retinoid topic. Un produs topic este o cremă sau gel care se aplică pe pielea afectată. Un retinoid este un derivat al retinolului sau vitaminei A.

  • Acid azelaic

Este adesea prescris atunci când peroxidul de benzoil și retinoidul local nu oferă rezultate sau mai degrabă atunci când pacientul a experimentat efecte secundare puternice la utilizare. Este, de asemenea, recomandat pentru pielea sensibilă la lumina soarelui, deoarece nu înrăutățește această problemă.

  • Antibiotice topice și orale

Se prescrie numai în combinație cu un alt medic de tratament al acneei, pentru a preveni rezistența bacteriană, pentru a reduce creșterea bacteriilor P. acnes și pentru a preveni infecțiile pielii. Antibioticele topice se aplică la nivel în afara zonei afectate, în timp ce antibioticele pe cale orală vin sub formă de tablete sau lichide. Mai multe informații în secțiunile intitulate „Formarea acneei” și „Baza științifică a microinflamării”.

  • Pilula contraceptivă orală combinată

Acneea prezintă o relație directă cu fluctuațiile hormonilor noștri și, în cazul femeilor care suferă de bufeuri asociate cu hormoni, dermatologii vă pot recomanda anumite contraceptive orale pentru eficacitatea demonstrată împotriva acneei.

  • Isotretinoin

Acnee persistentă severă, cel mai frecvent și mai eficient medicament are ca principiu activ izotretinoina. Numai prescripție medicală atunci când celelalte medicamente nu au obținut rezultate.

Când mă pot aștepta să vedeți rezultatele?

Din păcate, niciun medicament pentru acnee nu promite rezultate instantanee și tratamentul trebuie urmat într-un mod riguros în perioada de timp recomandată. Cea mai mare parte a celor afectați începe să vadă rezultate din cele patru și opt săptămâni de la începerea tratamentului, dar uneori durează până la trei luni.

Medicul dumneavoastră vă va spune cel mai bun tratament al acneei pentru dumneavoastră și pentru pielea dumneavoastră. Dermatologii indică faptul că unul dintre principalele motive pentru care medicamentele nu intră în vigoare este că pacienții nu respectă corect instrucțiunile sau nu pleacă să le ia înainte de a termina tratamentul. Mai multe informații în secțiunea intitulată „Tratamentul acneei: cum să acționăm și posibilele sale efecte secundare”