Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepţi modul în care folosim aceste informaţii. Află mai multe aici

X

 

Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice implementează, în calitate de beneficiar, proiectul „Cadru metodologic privind recunoașterea și echivalarea competențelor profesionale dobândite formal, nonformal sau informal de către asistenții medicali care nu au urmat studii universitare de licență”, POSDRU/155/1.2/S/141134, iar Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” din București este partener în acest proiect. Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 01.04.2014 și 30.09.2015.

Obiectivul general al proiectului constă în elaborarea unui cadru metodologic privind recunoașterea și echivalarea competențelor profesionale dobândite formal, nonformal sau informal de către asistenții medicali care nu au urmat programe de studii universitare de licență. De asemenea, va fi dezvoltat un sistem de e-learning care va creşte capacitatea beneficiarului de a oferi informaţii şi cursuri către un număr mare de utilizatori, datorită scăderii presiunilor asupra resurselor umane şi materiale pe care le are la dispoziție.

Proiectul oferă sprijin şi formare pentru 90 de cadre didactice universitare cu experiență relevantă în cadrul programelor universitare de licență de specialitate, în calitate de grup țintă. Grupul țintă va participa la dezvoltarea structurilor care vor realiza activitatea de implementare a metodologiei de recunoaștere și echivalare a competențelor profesionale dobândite formal, nonformal sau informal de către asistenții medicali care nu au urmat studii universitare de licență, în universitățile de medicină și farmacie.