Publicat pe

Cosmetice de tratament

În cadrul acestei categorii, produsele cosmetice au fost considerate includ preparatele care se aplică în ochi cu scopul de a preveni, îndepărta, corecta sau atenua defectele estetice descrise anterior și menține o stare corectă a zonei oculare. Înainte de a face o descriere mai specifică, trebuie să ne amintim că pentru a optimiza rezultatele oricărui ochi atent este esențial să se păstreze o piele de igienă bună și temeinică și că aceasta va depinde de faptul că tratamentele care se efectuează ulterior să fie eficiente.

În acest scop, există o mare varietate de loțiuni de curățare pentru a facilita îndepărtarea resturilor de cosmetice decorative și a murdăriei acumulate în zonă, dar respectând filmul hidrolipidic. Acest efect se realizează prin combinarea acțiunii substanțelor tensioactive, emolienților și hidratanților cu cea a altor substanțe grăsimi și uleiuri, unele dintre ele solubile în apă sau hidrofile. Detergenții pregătiți specifici zonei conturului ochiului se caracterizează prin faptul că nu includ băuturi spirtoase în compoziția lor și au un pH – compatibil cu ochiul cu aciditate. În cele din urmă, includerea ingredientelor cu proprietăți antiirritative (emolienți, polimeri, filmformanți, derivați de proteine, extracte de alge etc.) dă loc prezentărilor cosmetice cu potențial de curățare adecvat, dar o putere iritantă practic zero.

Procesul de curățare zilnică se poate încheia cu utilizarea tonicelor și a întăririi produsului care, pe lângă eliminarea rămășițelor de curățare cu loțiune, ajută la refacerea pH-ului pielii fiziologice, conferă consistență pielii, oferă prospețime și exercită un efect vasoconstrictor. Ca o completare a curățării și în cadrul conceptelor generale de îngrijire cosmetică, ar trebui căutată o hidratare adecvată a zonei perioculare. Pierderea apei odată cu vârsta și agresiunile externe sunt strâns legate de o elasticitate mai mică a pielii și, prin urmare, de apariția „picioarelor de corbă” și de restul defectelor estetice enumerate mai sus.

Tratamentul „picioarelor de corbă”

Printre practicile cosmetice de tratament pentru ridurile de suprafață orizontală care apar în colțurile din afara ochiului se regăsește cosmeticele peeling și preparate cu efect botox. Cojile sunt tratamente concepute pentru a reînnoi straturile cele mai superficiale ale pielii și al căror scop este de a corecta diferitele sale defecte.

Acestea pot fi realizate cu diferite substanțe chimice sau laser de sondă și, în funcție de gradul lor de adâncime, pot fi clasificate în superficiale, medii și profunde. Pentru corectarea ridurilor, periorbitalul se recurge la suprafața sau mijloacele de peeling prin utilizarea produselor moderat agresive (acid retinoic sau AHA). Nu, totuși și ținând seama de sensibilitatea zonei care urmează a fi tratată, este de dorit ca aceste tratamente să fie aplicate de către un profesionist.

În etapa preliminară în care ridurile sunt puțin pronunțate, se poate recurge la ceea ce se numește exfoliere sau microdermabraziune, care este o variantă a peelingului mult mai puțin agresiv. Acest tratament constă în frecarea suprafeței pielii cu microcristale moi sau micro-sfere din diverse materiale.

În plus față de peeling, astăzi a folosit toxina botulinică (cunoscută sub numele de botox). Preparatele pe baza acestei toxine sunt considerate medicamente, ele trebuie administrate prin opțional prin parenterală și își bazează acțiunea într-un singur mecanism pur neurologic (inhibarea acțiunii unui neurotransmițător și relaxarea plăcii neuromusculare) și, prin urmare, străin de produse cosmetice.

Popularitatea acestui tratament a dus la proliferarea mai multor creme și seruri „cu efect botox”

Este gata neinvaziv care include diverse principii active cu care se pretinde: relaxare dermică (neutralizarea dermocontracțiilor), umplerea liniilor de expresie și netezirea ridurilor. Prin compoziția sa și metoda de aplicare se realizează creând o suprafață mai regulat și, prin urmare, mai netedă și reducând adâncimea canelurilor faciale.

Este din produse formulate pe bază de derivate peptidice, extracte de legume, hidroxi, siliconi … În compoziția preparatelor pentru combaterea „picioarelor cocoșului” este obișnuit să se găsească și siliciu prin capacitatea sa de a stimula colagenul și elastina. În interiorul produselor cosmetice arsenal, cremele de contur ale ochilor sunt cel mai bun aliat pentru a menține zona în stare bună și pentru a preveni apariția defectelor estetice.

Preparatele pentru conturul ochilor pot fi emulsii cremoase în fază externă apoase sau uleioase, emulsii gelificate și geluri (au o mare acceptare datorită efectului producător de tensori).

Cremele pentru conturul ochilor conțin ingrediente:

  • Creme hidratante: acid Hialuronic, uree, lactat de sodiu, alantoină, scurtarea untului etc.
  • Antioxidanți și regeneratori: retinol, vitamina C și E, creatinină.
  • Filmogeni: celuloză, carboximetilceluloză, proteoglicani, glicozaminoglicani etc.
  • Astringent: extrage plante (hamamelis, castan din India, calendula, musetel).
  • Formarea colagenului: extrage legume (Centella asiatica).
  • Acizi grași nesaturați: acid linolenic, acid linoleic, colesterol, acid arahidonic etc., care conferă emoliență stratului cornos și cresc procesele metabolice ale pielii.

Pentru aplicarea acestor preparate se depune o cantitate mică în gălbenușul degetelor care sunt distribuite în jurul zonei prin masaj ușor al exteriorului în ochi, fără a fi necesară aplicarea pe pleoapa de mai sus pentru a evita riscul de a provoca o conjunctivită. iritant datorită introducerii accidentale a cremei în ochi.